Vuoden agilitybasenji -kilpailun säännöt

Vuoden Agilitybasenji valittiin ensimmäisen kerran vuonna 2005.

Kilpailuun saavat osallistua suomalaisten omistamat tai osaomistamat basenjit. Omistajan tai yhden omistajista tulee olla Suomen Basenjit – Finnish Basenjis ry:n jäsen.

Kansio ja kunniakirja luovutetaan yhdistyksen seuraavan vuoden kevätkokouksessa. Kiinnityksen saaneen koiran omistaja on velvollinen toimittamaan kansion yhdistyksen kevätkokoukseen.

Pisteitä saa Suomessa järjestetyistä virallisista agilitykilpailuista seuraavasti:

Tulos1-luokka2-luokka3-luokka
0-0.996810
1-5,99468
6-15,99246
16,00 –123

Edellä mainittujen lisäksi luokkanoususta ja osallistumisoikeuden saavuttamisesta SM-kisoihin saa kaksi (+2) lisäpistettä kustakin.

Koiran säkäluokalla ei ole vaikutusta pisteisiin. Pisteissä huomioidaan koiran viisi (5) parasta tulosta, joista enintään kaksi (2) saa olla hyppyradalta. Nartut ja urokset kilpailevat samasta palkinnosta.

Suurimman pistemäärän saavuttanut koira saa palkintoon kiinnityksen. Jos pisteet menevät tasan, palkinnon saa nuorin koira. Jos koirat ovat samanikäisiä, arpa ratkaisee voittajan. Jos yksikään basenji ei ole kerännyt pisteitä vuoden aikana, palkintoa ei jaeta ko. vuonna.

Koiran omistajan tulee itse toimittaa koiransa tulokset, pisteet sekä koiran tiedot (nimi, omistaja, tittelit) kilpailuvuoden loppuun (31.12.) mennessä Sanna Kortelaiselle: sposti: sanna.kortelainen@elisanet.fi.