Mestaruuskilpailuiden säännöt

Suomen Basenjit ry:n maasto- ja veteraanimestaruuskilpailun säännöt


1. Suomen Basenjit ry:n maasto- ja veteraanimestaruuskilpailuun voivat osallistua Suomen Basenjit ry:n jäsenten omistamat tai osaomistamat koirat.

2. Suomen Basenjit ry:n maasto- ja veteraanimestaruuskilpailu voidaan järjestää yhdistyksen järjestämänä kokeena tai toisen yhdistyksen anoman maastokokeen yhteydessä. Kokeessa noudatetaan Suomen Vinttikoiraliiton kulloinkin voimassa olevia sääntöjä.

3. Suomen Basenjit ry:n maastomestaruustitteli (SuBa MM) ja voittajamantteli jaetaan molempien sukupuolien parhaalle koirille huolimatta siitä, kilpailevatko sukupuolet kokeessa samassa tai eri luokissa.

4. Suomen Basenjit ry:n veteraanimestaruuskilpailuun osallistuvat koirat voivat kokeen järjestäjästä riippuen juosta joko veteraaniluokassa tai yhdessä muiden luokkaan osallistuvien koirien kanssa. Suomen Basenjit ry:n veteraanimaastomestaruustittelin (SuBa VMM) ja voittomanttelin saa korkeimman pistemäärän saavuttanut veteraani-ikäinen koira. Veteraani ei voi osallistua molempiin mestaruuskilpailuihin ja ilmoittautumisen yhteydessä kerrottava kumpaan osallistuu (SuBa VM tai SuBa MM)

5. Saadakseen maastomestaruustittelin (SuBa MM / SuBa VMM) koiran on saatava hyväksytty tulos kokeessa.

Suomen Basenjit ry:n rata- ja veteraanimestaruuskilpailun säännöt

 

1. Suomen Basenjit ry:n rata- ja veteraanimestaruuskilpailuun voivat osallistua Suomen Basenjit ry:n jäsenten omistamat tai osaomistamat koirat.

2. Suomen Basenjit ry:n rata- ja veteraanimestaruuskilpailu voidaan järjestää yhdistyksen järjestämänä kokeena tai toisen yhdistyksen anoman ratakokeen yhteydessä. Kokeessa noudatetaan Suomen Vinttikoiraliiton kulloinkin voimassa olevia sääntöjä.

3. Suomen Basenjit ry:n ratamestaruus ratkaistaan 350 metrin matkalla. Ratamestaruuden voittaa basenji, jolla on päivän nopein aika kyseisellä matkalla. Mestaruustitteli jaetaan molemmille sukupuolille huolimatta siitä kilpailevatko sukupuolet kokeessa eri luokissa.

4. Suomen Basenjit ry:n veteraanimestaruus ratkaistaan 280 m matkalla. Veteraanimestaruuden voittaa veteraani-ikäinen basenji, jolla on päivän nopein aika kyseisellä matkalla. Veteraani-ikäinen basenji on oikeutettu ilmoittautumaan 350 m matkalla juostavaan mestaruuslähtöön, mutta ei voi osallistua molempiin mestaruuskilpailuihin.