Päivitetty 24.2.2022
| Hallitus Toimikunnat Säännöt Liity jäseneksi! Basenji-lehti |
Toimikunnat 2022

Jalostustoimikunta
Toimikunnan ohjesääntö

email: basenji.jalostus (at) gmail.com

Puheenjohtaja: Marjukka Anttila, Helsinki
puh. 0400 676 098
marjukka.anttila (at) luukku.com

Jalostustoimikunta pyrkii edistämään rodunjalostusta, jonka tavoitteena on käyttöominaisuuksiltaan ja ulkomuodoltaan rodunomainen, fyysisesti ja psyykkisesti terve koira. Jalostusneuvonnan on oltava puolueetonta ja yksinomaan rodun parasta tarkoittavaa. Toimikunnan tehtävänä on suosittelu, sillä kasvattajalle on viime kädessä jätettävä valinnanvapaus ja myös vastuu. Toimikunnassa on neljä jäsentä, jotka ovat hyviä teoreettisia roduntuntijoita ja myös perinnöllisyysoppiin riittävästi perehtyneitä. Toimikuntaan kuuluu myös tuomarijäsen, joka suorittaa jälkeläistarkastukset.

Suomen Basenjit ry:n jalostustoimikunta toimii erittäin aktiivisesti ja yhteistyössä kasvattajien kanssa. Mainittavaa on, että lähes kaikki kasvattajat anovat jalostustoimikunnan lupaa koiransa astutukseen.

Koulutustoimikunta
Toimikunnan ohjesääntö

Suomen Basenjit ry:n koulutustoimikunta järjestää kehätotutusta pennuille ja aikuisille eri puolella Suomea. Kehätotutuksiin kannattaa osallistua, sillä pennut tottuvat koulutuksessa käydessään toisiinsa. Koulutus ei ole tärkeätä ainoastaan näyttelyitä ajatellen, vaan sillä on myös sosiaalistava vaikutus. Basenjille tekee hyvää kokea, ettei se olekaan maailman keskipiste, vaan että muitakin koiria on olemassa ja niiden kanssa on tultava toimeen. Ulkomaiset tuomarit ovat panneet merkille, että suomalaiset basenjit eivät juurikaan ärhentele, mistä lankeaa kiitos vuosia kestäneelle kehätotutukselle ja ahkerille harjoittelijoille!

Juoksutoimikunta
Toimikunnan ohjesääntö

Vetäjä: Miikka Tiihonen
puh. 050 443 4558
os. Lehmushaantie 2, 71570 Syvänniemi
miikka_tiihonen (at) hotmail.com

Juoksutoimikunta perustettiin 1997 basenjien juoksuharrastuksen laajennuttua. Toimikunnan tarkoituksena on edistää basenjien juoksuharrastusta sekä käsitellä kilpailutoimintaan liittyvät asiat. Suomen Basenjikerho ry hyväksyttiin toukokuussa 1997 Suomen Vinttikoiraliitto ry:n jäseneksi. Vuoden 1998 alusta basenjit ovat voineet osallistua virallisiin juoksukilpailuihin. Toimikunta osallistuu yhdistyksen omien maasto- ja ratamestaruuskilpailujen järjestämiseen.

Juoksutoimikunta tekee Vinttikoira-lehden basenjipalstan.

Julkaisutoimikunta
email: basenjilehti (at) gmail.com
Toimikunnan ohjesääntö

Vetäjä ja lehden päätoimittaja: Pauliina Ylitörmä
puh. 040 1313 168
pylitorma (at) gmail.com

Julkaisutoimikunta on vastuussa Basenji-lehden ja vuosikirjan tekemisestä.

Basenji-lehti ilmestyy kolme kertaa vuodessa, ja siinä julkaistaan mm. hallituksen ja toimikuntien tiedotuksia, mielenkiintoisia artikkeleita sekä valio- ja voittajagallerioita.

Vuosikirjassa julkaistaan mm. näyttelyarvostelut ja juoksutulokset sekä tilastotietoa basenjeista.
Vuosikirjan vastuuhenkilö on Erja Billings erja.billings (at) gmail.com.

Internet-toimikunta
email: <basenji.webmaster@gmail.com>
Toimikunnan ohjesääntö

Vetäjä: Erja Billings
puh. 040 7728 455
erja.billings (at) gmail.com

Toimikunta ylläpitää nettisivuja, joilta löytyy tietoa basenjirodusta, sen historiasta ja erityispiirteistä. Sivuilla julkaistaan myös ajankohtaista tietoa jäsenille, mm. näyttely- ja juoksutulokset, syntyneet pentueet ja muuta tietoa yhdistyksen tapahtumista.

Tapahtumatoimikunta
Toimikunnan ohjesääntö

Vetäjä: Sanna Kortelainen
puh. 050 966 2214
sanna.kortelainen (at) elisanet.fi

Toimikunta perustettiin hallituksen toimesta syyskokouksessa 1998. Toimikunnan tehtävänä oli alunperin kesäpäivän suunnittelu. Vuodesta 2000 tapahtumatoimikunta vastaa myös uusista toimintamuodoista: esim. pentutreffien järjestämisestä.

Näyttelytoimikunta
Toimikunnan ohjesääntö

Vetäjä: Johanna Storm
<basenji.show (at) gmail.com >

Näyttelytoimikunta perustettiin vuonna 2000. Toimikunnan pääasiallisena tehtävänä on vastata Suomen Basenjit ry:n vuosittaisen erikoisnäyttelyn järjestelyistä ja joka toinen vuosi Syysnäyttelyn järjestelyihin osallistumisesta.


Muut toimihenkilöt
Basenjitarvikemyynti:
Jäsensihteeri ja -rekisteri:
Basenjivälitys:
Pauliina Ylitörmä
Pauliina Ylitörmä <jasensihteeri (at) basenji.fi>
Tiina Vesterinen <tiina.vesterinen (at) basenji.fi>
  < basenji.webmaster@gmail.com >