Päivitetty 25.11.2021

Vuoden Veteraanijuoksija - kilpailun säännöt

1. Vuoden Veteraanijuoksija valitaan vuoden maasto- ja ratatulosten perusteella.

2. Kilpailuun saavat osallistua suomalaisten omistamat tai osaomistamat koirat. Omistajan tai yhden omistajista tulee olla Suomen Basenjit - Finnish Basenjis ry:n jäsen.

3. Mukaan lasketaan korkeintaan kolme parasta tulosta maastosta ja kolme radalta, jotka on saavutettu kotimaassa järjestetyissä virallisissa kilpailuissa. Koira, jonka yhteenlaskettu pistemäärä on suurin voittaa. Tasatilanteessa vanhempi koira voittaa.

4. Pisteet lasketaan seuraavasti:
Maasto: voitosta 3 pistettä, arvokilpailuun (jossa ei ole rajoitettua osallistumisoikeutta) ja yhdistyksen mestaruuskilpailuun osallistumisesta 3 pistettä, alkuerissä ja/tai finaalissa 200 pisteen tuloksesta 3 pistettä kustakin, lisäksi kukin koira saa pisteitä sen mukaan kuinka monta osallistujaa kyseisessä kilpailussa on ollut seuraavasti: 1. osallistujien lukumäärä, 2. osallistujien lkm-1, 3. osallistujien lkm-2, 4. osallistujien lkm-3 jne.

Arvokilpailut, joissa ei ole rajoitettu osallistumisoikeus: Suomen Maastomestaruus.

Rata: voitosta 3 pistettä, arvokilpailuun (jossa ei ole rajoitettua osallistumisoikeutta) ja yhdityksen mestaruuskilpailuun osallistumisesta 3 pistettä, käyttövalioajasta alkuerässä ja/tai finaalissa 3 pistettä kustakin, lisäksi kukin koira saa pisteitä sen mukaan kuinka monta osallistujaa kyseisessä kilpailussa on ollut seuraavasti lopullisten tulosten perusteella: 1. osallistujien lukumäärä, 2. osallistujien Lkm-1, 3. osallistujien Lkm-2, 4. osallistujien Lkm-3 jne. Lisäksi uudesta rataennätyksestä 3 pistettä.

Arvokilpailut, joissa ei ole rajoitettu osallistumisoikeus ovat: Suomen Mestaruus, Tähtisprintteri ja Juoksukuninkuus.

5. Omistaja, joka haluaa koiransa osallistuvan kilpailuun lähettää koiransa maasto- ja ratapisteet: Kirsi Villberg, email basenjilehti@gmail.com kuluvan vuoden viimeiseen päivään (31.12.) mennessä ensisijaisesti oheisella maastojuoksijalomakkeella ja ratajuoksijalomakkeilla .
  < basenji.webmaster (a) gmail.com >