Päivitetty 24.11.2021

Vuoden Veteraani -kilpailun säännöt

Kilpailuun saavat osallistua suomalaisten omistamat tai osaomistamat koirat, jotka kilpailevat kotimaisissa näyttelyissä. Urokset ja nartut kilpailevat samassa kilpailussa. Omistajan tai yhden omistajista tulee olla Suomen Basenjit - Finnish Basenjis ry:n jäsen.

Mukaan lasketaan korkeintaan 6 näyttelyä. Kilpailussa otetaan huomioon vain virallisten näyttelyiden yhteydessä järjestettävät veteraaniluokat. Jos kaksi koiraa on saanut tasapisteet, voittaa kilpailun niistä iältään vanhempi koira. Mikäli koirat ovat samanikäisiä, ykkössija jaetaan.

Kiertävä kansio sekä kunniakirja luovutetaan yhdistyksen seuraavan vuoden kevätkokouksessa.

Pisteet lasketaan seuraavasti:
Jokainen veteraani saa 1 pisteen kaikista taakseen jättämistään basenjiveteraaneista. Taakse jätettyjä veteraaneja ovat kaikki kilpailussa mukana olleet, taakse jääneet saman sukupuolen veteraanit, ja ROP-veteraanilla lisäksi kaikki vastakkaisen sukupuolen veteraanit. Taakse jääneiksi katsotaan myös paikalla olleet, muulla kuin erinomaisella tai erittäin hyvällä (hyvä, tyydyttävä, 0, EVA) palkitut koirat. Sertifikaatin arvoisella palkittu (SA) veteraani saa 5 pistettä.

Koiran omistajan tai kasvattajan tulee itse toimittaa koiransa tulokset ja pisteet kilpailuvuoden loppuun mennessä (31.12.) hallituksen nimeämälle henkilölle:
Anneli Pukkila, Saariseläntie 2 A 12, 00970 Helsinki, email: sternhimmels@hotmail.com.
  < basenji.webmaster (a) gmail.com >