Päivitetty 24.11.2021

Vuoden Pentu -kilpailun säännöt

Kilpailuun saavat osallistua suomalaisten omistamat tai osaomistamat koirat, jotka kilpailevat kotimaisissa näyttelyissä. Urokset ja nartut kilpailevat samassa kilpailussa. Omistajan tai yhden omistajista tulee olla Suomen Basenjit - Finnish Basenjis ry:n jäsen.

Mukaan lasketaan oma erikoisnäyttelymme sekä korkeintaan 5 muuta näyttelyä. Kilpailussa otetaan huomioon vain virallisten näyttelyiden yhteydessä järjestettävät pentuluokat 7-9 kk ja omassa erikoisnäyttelyssämme myös pentuluokat 5-7kk. Jos kaksi koiraa on saanut tasapisteet, saa kiinnityksen se koira, jolla on eniten taakse jätettyjä pentuja.

Kiertävä kansio sekä kunniakirja luovutetaan yhdistyksen seuraavan vuoden kevätkokouksessa.

Erikoisnäyttelyn pisteet lasketaan seuraavasti:
KP:stä saa 5 pistettä. Luokassaan sijoittuneet pennut saavat lisäksi pisteitä seuraavasti: luokan voittaja 4. pistettä, toinen 3 pistettä, kolmas 2 pistettä, neljäs 1 pisteen. Mikäli luokassa on vähemmän kuin neljä osallistujaa, aloitetaan pisteiden laskeminen luokkaan osallistuneiden pentujen lukumäärästä eli jos osallistuneita on esimerkiksi 2, saa luokan voittaja 2 pistettä ja toiseksi tullut 1 pisteen. ROP-pentu saa lisäksi 2 pistettä ja VSP-pentu 1 pisteen.

Muiden näyttelyiden pisteet lasketaan seuraavasti:
Jokainen pentu saa 1 pisteen kaikista taakseen jättämistään basenjipennuista. KP:stä saa 5 pistettä. Taakse jätettyjä pentuja ovat kaikki kilpailussa mukana olleet, taakse jääneet saman sukupuolen pennut, ja ROP-pennulla lisäksi kaikki vastakkaisen sukupuolen pennut.

Koiran omistajan tai kasvattajan tulee itse toimittaa koiransa tulokset ja pisteet kilpailuvuoden loppuun mennessä (31.12.) hallituksen nimeämälle henkilölle:
Anneli Pukkila, Saariseläntie 2 A 12, 00970 Helsinki, email: sternhimmels@hotmail.com.
  < basenji.webmaster (a) gmail.com >