Päivitetty 10.1.2013

Suomen Basenjit ry:n rata - ja veteraanimestaruuskilpailun säännöt

1. Suomen Basenjit ry:n rata- ja veteraanimestaruuskilpailuun voivat osallistua Suomen Basenjit ry:n jäsenten omistamat tai osaomistamat koirat.

2. Suomen Basenjit ry:n rata- ja veteraanimestaruuskilpailu voidaan järjestää yhdistyksen järjestämänä kokeena tai toisen yhdistyksen anoman ratakokeen yhteydessä. Kokeessa noudatetaan Suomen Vinttikoiraliiton kulloinkin voimassa olevia sääntöjä.

3. Suomen Basenjit ry:n ratamestaruuskokeessa juostava matka on alkuerä 350 metriä ja finaali 350 metriä. Mikäli kokeeseen osallistuu yli kuusi (6) koiraa, on mahdollista juosta toinen vapaaehtoinen alkuerä 350 metriä. Finaaliin pääsevät kuusi (6) nopeimman ajan juossutta koiraa. Mikäli automaattisella ajanotolla ei saada kaikista alkueristä aikoja, määräytyvät finaalipaikat alkuerien sijoitusten perusteella. Mikäli kokeeseen osallistuu kuusi (6) tai enemmän uroksia sekä kuusi (6) tai enemmän narttuja, kilpailevat nämä omissa luokissaan.

4. Suomen Basenjit ry:n ratamestaruustitteli (SuBa M), voittajamantteli ja yhdistyksen kiertopalkinto jaetaan kokeen finaalin nopeimmalle koiralle. Mikäli sukupuolet kilpailevat omissa luokissaan, jaetaan ratamestaruustitteli kunkin luokan parhaalle koiralle.

5. Suomen Basenjit ry:n veteraanimestaruuskokeessa juostava matka on 280 metriä. Veteraanimestaruus ratkaistaan yhdellä aikajuoksulla, jossa parhaimman ajan ja/tai sijoituksen juossut koira voittaa ja saa Suomen Basenjit ry:n veteraanimestaruustittelin (SuBa VM), voittajamanttelin ja yhdistyksen kiertopalkinnon. Mikäli veteraanimestaruuskokeeseen osallistuu kuusi (6) tai enemmän uroksia sekä kuusi (6) tai enemmän narttuja, kilpailevat nämä omissa luokissaan ja omista titteleistään

6. Poikkeustilanteet rata- ja veteraanimestaruuskokeessa. Mikäli luokkaan ilmoitetaan vain yksi koira, ei mestaruuskoetta järjestetä. Mikäli kilpailupaikalle saapuu vain yksi koira, järjestetään mestaruuskoe epävirallisena, näytösluontoisena lähtönä. Tällöin koiralle, joka saavuttaa lähdössä (epävirallisen) tuloksen, jaetaan Suomen Basenjit ry:n rata- tai veteraanimestaruustitteli, voittajamantteli ja yhdistyksen kiertopalkinto.

  < basenji.webmaster (a) gmail.com >