Mäntsälä RN 6.8.2023

Markku Mähönen

Pennut, urokset
Lombi Mayele Asthenia PEK 1 KP ROP-pentu
(Blackstar & Taji Strike Lightening Upon Asthenia E. Taji x Makindu Nzangi To Asthenia)
Hyvät mittasuhteet ja vahvuusaste, samoin sukupuolileima. Hyvämittainen pää ja otsapenger, rypytys voisi olla voimakkaampi. Hyvä asentoiset korvat. Hyvä kaula, Ylälinja saa vielä tiivistyä. Erinomainen häntä. Hyvä eturinta ja runko. Hyvät kulmaukset takana. Suorat edestakaiset liikkeet, aavistuksen kapea takaa. Hyvä sivuliike, mutta selän pehmeys näkyy. Miellyttävä käytös.
Perrada Unican Ytimekäs PEK 2 KP
(Lucky Alien Asterion x Perrada Unican Runokuono)
Hyvät mittasuhteet ja ääriviivat. Hyvän mallinen pää, hyvä korvien asento. Rypytys saa vielä voimistua. Hyvä kaula, eturinta ja runko. Hyvä häntä ja sen kiinnitys. Tasapainoiset kulmaukset. Suorat edestakaiset liikkeet. Liikkuu hyvällä sivuaskeleella. Hyvä käytös.

UROKSET
PU1 Sunhunting Solitaire Prince NUO ERI 1 SA VSP
(Yulara Quickthorn x Hi-Lite Because I Can)
Oikeat mittasuhteet, hyvä vahvuusasteet ja sukupuolileima. Hyvä mallinen pää, jossa hyvä vahvuusaste. Poskien ei enää tarvitse vahvistua. Riittävä rypytys. Hyvä korvien asento. Hyvä kaula, sekä runko. Hyvä häntä, joka voisi kiinnittyä hieman korkeammalle. Tasapainoiset kulmaukset. Hyvät pakarat. Suorat edestakaiset liikkeet. Hyvät sivuliikkeet. Miellyttävä käytös.
PU2 Ajibu Que Rico VAL ERI 1 SA
(Jasiri-Sukari Hr Pup N’stuff x Ajibu Number One)
Hyvät mittasuhteet ja vahvuusaste. Hyvän mittainen pää, riittävä otsapenger samoin rypytys. Hyväasentoiset korvat. Erinomainen kaula. Hyvä ylälinja, hännänkiinnitys ja häntä. Hyvä rungon voimakkuus. Eturintaa voisi olla hieman enemmän, hyvät kulmaukset, sopiva raajaluusto. Suorat edestakaiset liikkeet. Liikkuu sivulta hyvin. Miellyttävä käytös.
PU3 Always In Motion Adventure Hunter VAL ERI 2 SA
(Bahaticca’s Jungle Edition x Bahaticca’s Guerlain Idylle)
Hyvät mittasuhteet ja vahvuusaste. Hyvänmuotoinen pää. Hyvä rypytys ja korvien asento. Erinomainen kaula. Sopiva eturinta ja runko. Hyvät kulmaukset ja pakarat. Häntä voisi kiertyä kauniimmin. Suorat edestakaiset liikkeet. Erinomainen sivuliike. Omanarvonsatunteinen käytös.

Avoin luokka
Bosko Bokari Juan Batist De Burbon AVO EH 1
(House The Rainbow Myfaso x Eternal Enigma Betelgeuse)
Voimakas uros, jolla hyvät mittasuhteet. Vahva uroksen pää. Hyvä korvien asento. Riittävä rypytys. Hyvä kaula. Melko pyöreä runko, joka voisi olla tiiviimpi. Hyvä häntä ja sen kiinnitys. Tasapainoiset kulmaukset. Suora edestakaiset liikkeet. Hyvä rytminen sivuliike, mutta askel saisi olla tehokkaampi. Miellyttävä käytös.

NARTUT
PN1 Ajibu Unforgettable You NUO ERI 1 SA ROP
(Jokuba-Aisa’s The Reign Of Freedom x Ajibu Quietly Bonkers)
Erinomaiset mittasuhteet ja vahvuusaste, hyvä sukupuolileima. Oikeamallinen ja ilmeinen pää. Melko hyvä rypytys. Hyvä korvien asento. Hyvä kaula ja ylälinja. Hyvin kiertynyt häntä. Erinomaiset kulmaukset ja hyvät pakarat. Suorat edestakaiset liikkeet. Liikkuu hyvällä sivuaskeleella, ylälinja saa vielä vakaantua. Miellyttävä käytös.
PN2 Bulldobas You Got It Babe VAL ERI 1 SA
(Bubbling Under Bollinger x Bulldobas Francesca)
Erinomaiset mittasuhteet. hyvät ääriviivat ja sukupuolileima. Hyvä mittainen pää ja riittävä otsapenger. Melko hyvät rypyt, hyvä korvien asento. Hyvä kaula. Sopiva eturinta ja runko. Hyvä hännänkiinnitys ja häntä. Tasapainoiset kulmaukset ja pakarat. Suorat edestakaiset liikkeet. Liikkuu sivulta hyvin. Miellyttävä käytös.
PN3 Sternhimmels Unitis Viribus VAL ERI 2 SA
(Sternhimmels Poco Piu Mosso x Faraoland La Vie En Rose)
Erinomaiset mittasuhteet, vahvuusasteet ja sukupuolileima. Hyvän mallinen pää. oikea korvien asento, riittävät rypyt. Hyvä kaula, ylälinja, hännän kiinnitys ja häntä. Sopiva eturinta ja runko. Hyvät kulmaukset ja pakarat. Suorat edestakaiset liikkeet, mutta takaata saisi olla leveämmät. Hyvät sivuliikkeet. Miellyttävä käytös.

Junioriluokka
Ajibu Venus In Furs JUN ERI 1
(Eldorado N Akuaba Night And Day x Ajibu Sweet Thing)
Oikeat mittasuhteet, erinomainen sukupuolileima. Oikeanmallinen pää. riittävä rypytys. Hyvä korvien asento. Hyvä kaula. Ikään sopiva runko. Eturintaa voi tulla vielä lisää. Hyvä häntä, mutta se voisi kiinnittyä hieman korkeammalle. Hyvät kulmaukset ja pakara. Suorat edestakaiset liikkeet, vielä aavistuksen pehmeyttä kintereissä. Hyvä rytminen sivuliike, taka-askel saa työntää tulevaisuudessa paremmin. Miellyttävä käytös.

Nuorten luokka
Aika NUO ERI 2
(Ajibu Que Rico x Can You Hear Thunder Into Lightning)
Hyvät mittasuhteet. Erinomainen sulkupuolileima. Hyvä päänmuoto. Rypytys saa vielä voimistua. Riittävän korkealle kiinnittyneet korvat. Hyvä kaula, eturinta ja runko. Riittävästi kiertynyt häntä, joka voisi kiinnittyä aavistuksen korkeammalta. Hyvät kulmaukset. Suorat edestakaiset liikkeet. Mutta ne saa vielä tiivisty. Hyvä sivuliike. Miellyttävä käytös.

Avoin luokka
Dammar Grand Astiliya AVO EH 1
(Congo Line Dee Dee Boo x Gorden Magik Kleona Jolly)
Hyvät mittasuhteet ja vahvuusaste. Hieman kapea piirteinen pää. Hyvä korvien asento, riittävät rypyt. Otsapenger voisi olla voimakkaampi. Hyvä kaula ja ylälinja sekä eturinta. Hyvä runko, mutta se voisi olla tänään tiiviimpi. Tiukka hännän kierre, se voisi kiinnittyä aavistuksen korkeammalle. Hyvät kulmaukset ja pakarat. Hieman kapeat takaliikkeet. Liikkuu riittävällä askelpituudella, kunhan haluaa liikkua. tarvitsee kehätottumusta. Koiran esiintyminen vaikuttaa palkintosijaan.
Hanishan Duchess Lilibet’s Pearl AVO H
(Hanishan Fanfares Please x B’Hanishan True African Laminam)
Hyvät mittasuhteet ja sukupuolileima ja vahvuusaste. Vielä hieman kevyt piirteinen pää, hyvä korvien asento. Riittävä rypytys. erinomainen kaula., Hyvä eturinta ja runko, samoin ylälinja. Hyvät kulmaukset, välikämmenet voisi olla jäntevämmät. Edestakaisissa liikkeissä löysyyttä etuliikkeissä. Sivunliikkeissä kovin korkea etuaskel, mikä vaikuttaa palkintosijaan. Miellyttävä käytös.

ROP Ajibu Unforgettable You
VSP Sunhunting Solitaire Prince
Kuva: Erja Billings
ROP-pentu Lombi Mayele Asthenia
Kuva: Tia Svanberg