Päivitetty 8.2.2018

Vuoden Veteraanijuoksija -kilpailun säännöt 2018

1. Vuoden Veteraanijuoksija valitaan vuoden 2018 maasto- ja ratatulosten perusteella.

2. Urokset ja nartut kilpailevat samasta palkinnosta. Palkinnon kiertoaika on neljä (4) vuotta (Vuoden Veteraanijuoksija 2016-2019).

3. Kilpailuun saavat osallistua suomalaisten omistamat tai osaomistamat koirat. Omistajan tai yhden omistajista tulee olla Suomen Basenjit - Finnish Basenjis ry:n jäsen.

4. Mukaan lasketaan korkeintaan kolme parasta tulosta maastosta ja kolme radalta, jotka on saavutettu kotimaassa järjestetyissä virallisissa kilpailuissa. Koira, jonka yhteenlaskettu pistemäärä on suurin voittaa. Tasatilanteessa vanhempi koira voittaa.

5. Pisteet lasketaan seuraavasti:
Maasto: voitosta 3 pistettä, arvokilpailuun (jossa ei ole rajoitettua osallistumisoikeutta) ja yhdistyksen mestaruuskilpailuun osallistumisesta 3 pistettä, alkuerissä ja/tai finaalissa 200 pisteen tuloksesta 3 pistettä kustakin, lisäksi kukin koira saa pisteitä sen mukaan kuinka monta osallistujaa kyseisessä kilpailussa on ollut seuraavasti: 1. osallistujien lukumäärä, 2. osallistujien lkm-1, 3. osallistujien lkm-2, 4. osallistujien lkm-3 jne.

Arvokilpailut, joissa ei ole rajoitettu osallistumisoikeus: Suomen Maastomestaruus.

Rata: voitosta 3 pistettä, arvokilpailuun (jossa ei ole rajoitettua osallistumisoikeutta) ja yhdityksen mestaruuskilpailuun osallistumisesta 3 pistettä, käyttövalioajasta alkuerässä ja/tai finaalissa 3 pistettä kustakin, lisäksi kukin koira saa pisteitä sen mukaan kuinka monta osallistujaa kyseisessä kilpailussa on ollut seuraavasti lopullisten tulosten perusteella: 1. osallistujien lukumäärä, 2. osallistujien Lkm-1, 3. osallistujien Lkm-2, 4. osallistujien Lkm-3 jne. Lisäksi uudesta rataennätyksestä 3 pistettä.

Arvokilpailut, joissa ei ole rajoitettu osallistumisoikeus ovat: Suomen Mestaruus, Tähtisprintteri ja Juoksukuninkuus.

6. Palkinnon saa omakseen se koira, jolla on siihen eniten kiinnityksiä. Kiinnitysten mennessä tasan, palkinnon saa omakseen koira, jonka yhteenlasketut pisteet ovat suurimmat. Pisteiden mennessä tasan, palkinnon saa omaksen vanhin koira.

7. Omistaja, joka haluaa koiransa osallistuvan kilpailuun lähettää koiransa maasto- ja ratapisteet juoksutoimikunnan vetäjälle Sanna Plaami, email sannaplaami@hotmail.com 31.12.2018 mennessä ensisijaisesti oheisella maastojuoksijalomakkeella ja ratajuoksijalomakkeilla .
  < basenji.webmaster (a) gmail.com >