Päivitetty 6.7.2020

Huom ! Vuonna 2020 ei jaeta Vuoden Basenji palkintoja

Vuoden Veteraani -kilpailun säännöt

Kilpailuun saavat osallistua suomalaisten omistamat tai osaomistamat koirat, jotka kilpailevat kotimaisissa näyttelyissä. Omistajan tai yhden omistajista tulee olla Suomen Basenjit - Finnish Basenjis ry:n jäsen.

Urokset ja nartut kilpailevat samasta palkinnosta. Palkinnon kiertoaika on kuusi (6) vuotta (Vuoden Veteraani vuosina 2014 - 2019).

Mukaan lasketaan korkeintaan 6 näyttelyä. Kilpailussa otetaan huomioon vain virallisten näyttelyiden yhteydessä järjestettävät veteraaniluokat. Jos kaksi koiraa on saanut tasapisteet, saa kiinnityksen niistä iältään vanhempi koira. Mikäli koirat ovat samanikäisiä, ykkössija jaetaan. Kuuden vuoden kuluttua palkinto menee eniten pisteitä saaneelle (esim. jos veteraani on saanut kiinnityksen useampana vuotena, sen pisteet näiltä vuosilta lasketaan yhteen). Pisteiden mennessä tasan saa palkinnon se koira, jolla on eniten taakse jätettyjä veteraaneja.

Palkinto kansioineen sekä kunniakirja luovutetaan yhdistyksen seuraavan vuoden kevätkokouksessa.

Pisteet lasketaan seuraavasti:
Jokainen veteraani saa 1 pisteen kaikista taakseen jättämistään basenjiveteraaneista. Taakse jätettyjä veteraaneja ovat kaikki kilpailussa mukana olleet, taakse jääneet saman sukupuolen veteraanit, ja ROP-veteraanilla lisäksi kaikki vastakkaisen sukupuolen veteraanit. Taakse jääneiksi katsotaan myös paikalla olleet, muulla kuin erinomaisella tai erittäin hyvällä (hyvä, tyydyttävä, 0, EVA) palkitut koirat. Sertifikaatin arvoisella palkittu (SA) veteraani saa 5 pistettä.

Koiran omistajan tai kasvattajan tulee itse toimittaa koiransa tulokset ja pisteet kilpailuvuoden loppuun mennessä (31.12.) hallituksen nimeämälle henkilölle:
Anneli Pukkila, Saariseläntie 2 A 12, 00970 Helsinki, email: sternhimmels@hotmail.com.
  < basenji.webmaster (a) gmail.com >