Päivitetty 8.2.2018

Vuoden Ratajuoksija -kilpailun säännöt 2018

1. Vuoden Ratajuoksija valitaan vuoden 2018 tulosten perusteella.

2. Urokset ja nartut kilpailevat samasta palkinnosta. Palkinnon kiertoaika on kuusi (6) vuotta (Vuoden Ratajuoksija 2012-2017).

3. Kilpailuun saavat osallistua suomalaisten omistamat tai osaomistamat koirat. Omistajan tai yhden omistajista tulee olla Suomen Basenjit - Finnish Basenjis ry:n jäsen.

4. Mukaan lasketaan korkeintaan viisi parasta tulosta, jotka on saavutettu kotimaassa järjestetyissä virallisissa kilpailuissa pysyvällä radalla 280 m tai 350 m matkalla.

5. Pisteet lasketaan seuraavasti: voitosta 3 pistettä, arvokilpailuun (jossa ei ole rajoitettua osallistumisoikeutta) ja yhdityksen mestaruuskilpailuun osallistumisesta 3 pistettä, käyttövalioajasta alkuerässä ja/tai finaalissa 3 pistettä kustakin, lisäksi kukin koira saa pisteitä sen mukaan kuinka monta osallistujaa kyseisessä kilpailussa on ollut seuraavasti lopullisten tulosten perusteella: 1. osallistujien lukumäärä, 2. osallistujien Lkm-1, 3. osallistujien Lkm-2, 4. osallistujien Lkm-3 jne. Lisäksi uudesta rataennätyksestä 3 pistettä.

Arvokilpailut, joissa ei ole rajoitettu osallistumisoikeus ovat: Suomen Mestaruus, Tähtisprintteri ja Juoksukuninkuus.

6. Palkinnon saa omakseen se koira, jolla on siihen eniten kiinnityksiä. Kiinnitysten mennessä tasan, palkinnon saa omakseen koira, jonka yhteenlasketut pisteet ovat suurimmat. Pisteiden mennessä tasan, arpa ratkaisee.

7. Omistaja, joka haluaa koiransa osallistuvan kilpailuun lähettää koiransa pisteet juoksutoimikunnan vetäjälle Sanna Plaami, email: sannaplaami@hotmail.com 31.12.2018 mennessä ensisijaisesti oheisella excel-lomakkeella.
  < basenji.webmaster (a) gmail.com >