Päivitetty 6.7.2020

Huom ! Vuonna 2020 ei jaeta Vuoden Juoksija palkintoja

Vuoden Pentu -kilpailun säännöt

Kilpailuun saavat osallistua suomalaisten omistamat tai osaomistamat koirat, jotka kilpailevat kotimaisissa näyttelyissä. Omistajan tai yhden omistajista tulee olla Suomen Basenjit – Finnish Basenjis ry:n jäsen.

Urokset ja nartut kilpailevat samasta palkinnosta. Palkinnon kiertoaika on kuusi (6) vuotta (Vuoden Pentu vuosina 2014 - 2019).

Mukaan lasketaan oma erikoisnäyttelymme sekä korkeintaan 5 muuta näyttelyä. Kilpailussa otetaan huomioon vain virallisten näyttelyiden yhteydessä järjestettävät pentuluokat 7-9 kk ja omassa erikoisnäyttelyssämme myös pentuluokat 5-7kk. Jos kaksi koiraa on saanut tasapisteet, saa kiinnityksen se koira, jolla on eniten taakse jätettyjä pentuja.

Palkinto kansioineen sekä kunniakirja luovutetaan yhdistyksen seuraavan vuoden kevätkokouksessa.

Kuuden vuoden kuluttua palkinto menee eniten pisteitä saaneelle pennulle. Pisteitten mennessä tasan saa palkinnon se koira, jolla on 1) eniten taakse jätettyjä pentuja, 2) ROP-pentusijoituksia.

Erikoisnäyttelyn pisteet lasketaan seuraavasti:
KP:stä saa 5 pistettä. Luokassaan sijoittuneet pennut saavat lisäksi pisteitä seuraavasti: luokan voittaja 4. pistettä, toinen 3 pistettä, kolmas 2 pistettä, neljäs 1 pisteen. Mikäli luokassa on vähemmän kuin neljä osallistujaa, aloitetaan pisteiden laskeminen luokkaan osallistuneiden pentujen lukumäärästä eli jos osallistuneita on esimerkiksi 2, saa luokan voittaja 2 pistettä ja toiseksi tullut 1 pisteen. ROP-pentu saa lisäksi 2 pistettä ja VSP-pentu 1 pisteen.

Muiden näyttelyiden pisteet lasketaan seuraavasti:
Jokainen pentu saa 1 pisteen kaikista taakseen jättämistään basenjipennuista. KP:stä saa 5 pistettä. Taakse jätettyjä pentuja ovat kaikki kilpailussa mukana olleet, taakse jääneet saman sukupuolen pennut, ja ROP-pennulla lisäksi kaikki vastakkaisen sukupuolen pennut.

Koiran omistajan tai kasvattajan tulee itse toimittaa koiransa tulokset ja pisteet kilpailuvuoden loppuun mennessä (31.12.) hallituksen nimeämälle henkilölle:
Anneli Pukkila, Saariseläntie 2 A 12, 00970 Helsinki, email: sternhimmels@hotmail.com.
  < basenji.webmaster (a) gmail.com >